HIRDETŐ

Forrás: canva

Szilvalekvár besztercei szilvából

Ez a recept a hagyományos besztercei szilvából készült szilvalekvárt mutatja be. Az elkészítés hosszabb időt vesz igénybe, de a végeredmény ízletes és gazdag, jellegzetes szilva ízű lekvár lesz. Tökéletesen illik palacsintához, süteményekhez vagy akár húsokhoz is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 kg besztercei szilva Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magot.

2. Lépés

Tegyük a szilvákat egy nagy fazékba, majd adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat.

3. Lépés

Keverjük össze az összetevőket, majd főzzük közepes lángon, amíg a szilvák teljesen össze nem roppannak (kb. 1-2 óra). Keverjük időnként, hogy a lekvár ne égjen oda.

4. Lépés

Amikor megfelelően összeroppantak a szilvák, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Ha a lekvár kihűlt, turmixoljuk össze, hogy sima állagú legyen.

6. Lépés

Elosztjuk a lekvárt steril üvegbe és jól zárjuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új