HIRDETŐ

Forrás: canva

Szilvalekvár besztercei szilvából

Ez a recept a hagyományos besztercei szilvából készült szilvalekvárt mutatja be. Az elkészítés hosszabb időt vesz igénybe, de a végeredmény ízletes és gazdag, jellegzetes szilva ízű lekvár lesz. Tökéletesen illik palacsintához, süteményekhez vagy akár húsokhoz is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 kg besztercei szilva Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magot.

2. Lépés

Tegyük a szilvákat egy nagy fazékba, majd adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat.

3. Lépés

Keverjük össze az összetevőket, majd főzzük közepes lángon, amíg a szilvák teljesen össze nem roppannak (kb. 1-2 óra). Keverjük időnként, hogy a lekvár ne égjen oda.

4. Lépés

Amikor megfelelően összeroppantak a szilvák, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Ha a lekvár kihűlt, turmixoljuk össze, hogy sima állagú legyen.

6. Lépés

Elosztjuk a lekvárt steril üvegbe és jól zárjuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek