Forrás: canva
Szilvalekváros papucs
A szilvalekváros papucs egy mennyei sütemény, amelynek a lényege a finom édes-tartós szilvalekvár és a puha omlós tészta kombinációja. Tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár egy cuppantós desszertként.
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 1 Csomag sütőpor
- 1 tojássárgája
- 150 g szilvalekvár
- cukor a tetejére szórva
Eljárás
A lisztet, a vajat, a cukrot, a sót, a sütőport és a tojássárgáját összedolgozzuk. Tegyük félre a tésztát kb. fél órára hűtőbe pihentetni.
A tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk ki belőle a kívánt formájú darabokat. Helyezzünk mindegyik tészta darabra egy kis szilvalekvárt.
A lekváros tésztadarabokat hajtsuk félbe, majd a közepe felől kezdve csavarjuk szorosan fel, és a végeit hajtsuk be alá.
A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna színű nem lesz.