HIRDETŐ
Forrás: Unplash
Szilvaleves
Friss, érett szilvából készül, és frissítően hűsítő az meleg nyári napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg érett szilva
- 100 g cukor (ízlés szerintabályozható)
- 1 l víz
- 1 citrom héja
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- friss menta (díszítéshez)
- tejföl (opcionális, tálaláshoz)
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a szilvát, majd vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat.
2. Lépés
Egy nagy fazékban kezdjünk el a cukorral karamellizálni: adjuk hozzá a cukrot, és közepes hőmérsékleten keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és aranyszínű lesz.
3. Lépés
3 Ezután öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá a szilvát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
4. Lépés
Főzzük lassú tűzön kb. 30-40 percig. Amikor a szilva megpuhult és a szirup sűrűsödni kezd, vegyük ki a citromhéjat.
5. Lépés
Hagyjuk kihűlni a levest a hűtőszekrényben.
6. Lépés
Tálaláskor díszítsük friss mentával, és opcionálisan adjunk hozzá egy kevés tejfölt.