HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/FYFpWJcqUoCeYLJjDAaS/d0441b044ff801def00c6aee956184.jpeg)
Szilvás gombóc
Kicsik és nagyok kedvenc receptje
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 5 db Nagyobb főtt krumplihéjak
- 400 g félig durva liszt
- 25 db Eszkozok
- Szöveg: Mak
- Porcukor
- víz
- 1 tojás
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk a héjuktól és reszeljük le. Adjunk hozzá durva lisztet, hogy a tészta kemény legyen és kinyújtható legyen.
2. Lépés
Kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk, mindegyikre szilvát teszünk, én kimagozom őket. Ha nagy a szilva, csak a felét teszem rá.
3. Lépés
A forró, sózott vizet hagyjuk főni körülbelül 12 percig, majd, amikor a gombócok a felszínre jönnek, tovább főzzük egy kis ideig, majd kivesszük.
4. Lépés
Keverjük össze a mákot, a porcukrot és az olvasztott vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a meleg golyókat. Rázzuk meg, és tegyük tányérra, ha kevés a mákos édességünk, szórjunk még rá a tányérra.