HIRDETŐ

Forrás: iuliia_n from Canva

Szilvás kalács szilvával

Ez a hagyományos cseh sütemény ellenállhatatlan a friss szilva és az élesztős tészta ízével kombinálva. Alkalmas ünnepségekre, partikra vagy családi ebéd vagy vacsora desszertjeként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 50 g Cukor Hozzáadott
  • 15 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 250 ml Tej Hozzáadott
  • 75 g Vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 kg Szilva Hozzáadott
  • Nádcukor a szóráshoz Hozzáadott
  • őrölt fahéj a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálban. A tejet langyosra, de nem forróra melegítjük, és hozzáadjuk a tálhoz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tojást, és keverjük össze.

2. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen kb. egy órán át kelni, vagy amíg a duplájára nem nő a térfogata.

3. Lépés

Közben megmossuk és megtisztítjuk a szilvát. Ha nagyok, vágjuk félbe őket.

4. Lépés

Amikor a tészta megkelt, fordítsa ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen terítse el. A szilvát egyenletesen elosztjuk a tésztán, és megszórjuk nádcukorral és fahéjjal.

5. Lépés

Süssük a pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és a szilva megpuhul.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek