HIRDETŐ

Forrás: iuliia_n from Canva

Szilvás kalács szilvával

Ez a hagyományos cseh sütemény ellenállhatatlan a friss szilva és az élesztős tészta ízével kombinálva. Alkalmas ünnepségekre, partikra vagy családi ebéd vagy vacsora desszertjeként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 50 g Cukor Hozzáadott
  • 15 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 250 ml Tej Hozzáadott
  • 75 g Vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 kg Szilva Hozzáadott
  • Nádcukor a szóráshoz Hozzáadott
  • őrölt fahéj a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálban. A tejet langyosra, de nem forróra melegítjük, és hozzáadjuk a tálhoz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tojást, és keverjük össze.

2. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen kb. egy órán át kelni, vagy amíg a duplájára nem nő a térfogata.

3. Lépés

Közben megmossuk és megtisztítjuk a szilvát. Ha nagyok, vágjuk félbe őket.

4. Lépés

Amikor a tészta megkelt, fordítsa ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen terítse el. A szilvát egyenletesen elosztjuk a tésztán, és megszórjuk nádcukorral és fahéjjal.

5. Lépés

Süssük a pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, és a szilva megpuhul.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új