Forrás: Merrimon from Getty Images
Szivacs
A gombaleves az egyik kedvenc ételem, különösen ősszel, amikor a gomba friss. Sok tapasztalatom van ezzel a recepttel, mivel a családom kedvencévé vált. Különböző gombafajtákkal próbáltam már ki, és mindig nagyszerű lett a vége.
Hozzávalók
- 500 g Friss gomba
- 1 db nagy hagyma
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 2 Kanálok sima liszt
- 1 Kanálok lard
- 1 Kanál Kminu
- 1 Kanál Majorana
- 11⁄2 l Vizek
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Tisztítsa meg és vágja kisebb darabokra a gombát. Ne használjon túl régi gombát - a gomba minősége döntő fontosságú a gombaleves végső íze szempontjából.
A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban aranybarnára pirítjuk. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, és röviden pirítsuk meg.
Adja hozzá a felszeletelt gombát, és a hagymával együtt pirítsa aranybarnára.
Szórjuk bele a lisztet, és állandóan kevergetve hagyjuk lassan barnulni.
Adjuk hozzá a vizet, keverjük meg, és hagyjuk alacsony hőfokon kb. 30 percig buborékosodni. Időnként keverjük meg.
Sóval, borssal, köménnyel és majoránnával fűszerezzük. A majoránna jellegzetes ízt ad a gombának, ezért bátran használjuk.