HIRDETŐ

Forrás: Merrimon from Getty Images

Szivacs

A gombaleves az egyik kedvenc ételem, különösen ősszel, amikor a gomba friss. Sok tapasztalatom van ezzel a recepttel, mivel a családom kedvencévé vált. Különböző gombafajtákkal próbáltam már ki, és mindig nagyszerű lett a vége.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 db nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanálok lard Hozzáadott
  • 1 Kanál Kminu Hozzáadott
  • 1 Kanál Majorana Hozzáadott
  • 112 l Vizek Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és vágja kisebb darabokra a gombát. Ne használjon túl régi gombát - a gomba minősége döntő fontosságú a gombaleves végső íze szempontjából.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban aranybarnára pirítjuk. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, és röviden pirítsuk meg.

3. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt gombát, és a hagymával együtt pirítsa aranybarnára.

4. Lépés

Szórjuk bele a lisztet, és állandóan kevergetve hagyjuk lassan barnulni.

5. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, keverjük meg, és hagyjuk alacsony hőfokon kb. 30 percig buborékosodni. Időnként keverjük meg.

6. Lépés

Sóval, borssal, köménnyel és majoránnával fűszerezzük. A majoránna jellegzetes ízt ad a gombának, ezért bátran használjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Ebéd

2588 receptek

Mascarpone

141 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek