HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Szlovák pirohy

A cseh konyha különös figyelmet fordít erre a hagyományos szlovák ételre, ezért elhozzuk Önnek az édes túrós lepény receptjét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 200 ml Melegvíz Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g Túró Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 1 vanília cukor Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott

A feltéthez:

  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsük hozzá a meleg vizet. Gyúrjuk simára a tésztát, és hagyjuk egy ruhával letakarva pihenni kb. 20 percig.

2. Lépés

Közben készítse el a tölteléket. Keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával.

3. Lépés

A pihentetett tésztát kb. 1 mm vastagságú lappá sodorjuk, és 7-8 cm átmérőjű köröket vágunk belőle.

4. Lépés

Tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket mindegyik körre, a széleket kenjük meg vízzel, és zárjuk össze háromszöggé vagy félholddá. A széleket jól összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

5. Lépés

Főzzük a pierogit forrásban lévő sós vízben körülbelül 3-4 percig.

6. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsa aranybarnára a zsemlemorzsát.

7. Lépés

A főtt pierogit lecsepegtetjük, tányérokba szedjük, és a tetejére vajas zsemlemorzsát szórunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek