HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Szlovák pirohy

A cseh konyha különös figyelmet fordít erre a hagyományos szlovák ételre, ezért elhozzuk Önnek az édes túrós lepény receptjét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 200 ml Melegvíz Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g Túró Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 1 vanília cukor Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott

A feltéthez:

  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g Zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsük hozzá a meleg vizet. Gyúrjuk simára a tésztát, és hagyjuk egy ruhával letakarva pihenni kb. 20 percig.

2. Lépés

Közben készítse el a tölteléket. Keverjük össze a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával.

3. Lépés

A pihentetett tésztát kb. 1 mm vastagságú lappá sodorjuk, és 7-8 cm átmérőjű köröket vágunk belőle.

4. Lépés

Tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket mindegyik körre, a széleket kenjük meg vízzel, és zárjuk össze háromszöggé vagy félholddá. A széleket jól összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

5. Lépés

Főzzük a pierogit forrásban lévő sós vízben körülbelül 3-4 percig.

6. Lépés

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsa aranybarnára a zsemlemorzsát.

7. Lépés

A főtt pierogit lecsepegtetjük, tányérokba szedjük, és a tetejére vajas zsemlemorzsát szórunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új