HIRDETŐ

Forrás: manyakotic from Canva

Szőlőbefőtt

Szőlőbefőtt készítése igazán egyszerű és általában három napot vesz igénybe. Mindenkit elkápráztathatsz ezzel a finom, saját készítésű, gyümölcsös desszerttel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg szőlő (világos szemű) Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 12 citrom levét Hozzáadott
  • 7 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Nap: Az egészben hagyott szőlőszemeket alaposan mossuk meg és húzzuk le a bogyókat a szárról. Tegyük egy tálba, öntsük rá 3 deci vizet, majd hagyjuk állni egy napig.

2. Lépés

Nap: Szűrjük le a szőlőről a vizet, majd adjunk hozzá 500 g cukrot és öntsünk rá 4 deci vizet. Ismét hagyjuk állni egy napig.

3. Lépés

Nap: Szűrjük le a gyümölcsről a cukros vizet egy fazékba, adjuk hozzá a citromlevet és a maradék vizet. Főzzük fel lassú tűzön és addig főzzük, amíg a szőlő szemek átlátszóvá nem válnak. Majd közvetlenül a főzés után töltsük steril befőttes üvegekbe és szorosan zárjuk le.

4. Lépés

Megjegyzés: A szőlőbefőtt tökéletes desszertekhez, sütikhez vagy akár a reggeli müzli mellé is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új