HIRDETŐ

Forrás: Mariha-kitchen from Canva

Szőlőlekvár

A szőlőlekvár finom és egyszerűen elkészíthető, amivel bőséges és ínycsiklandó reggeliket készíthetünk az egész családnak. Tökéletes választás, ha szeretnénk valami különlegeset tálalni a reggelikhez, de akár desszertekhez és süteményekhez is használhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 kg szőlő Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Mindenekelőtt jól mossuk meg a szőlőt, majd szedjük szemre.

2. Lépés

Tegyük a szőlőszemet egy nagy lábasba, adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le a szőlő, és lassú tűzön kezdjük el főzni.

3. Lépés

Amikor a szőlő megfőtt, szűrjük át az egészet egy rétegre hajtott gézen vagy szűrőn.

4. Lépés

Az így kapott szőlőlevet ismét tegyük egy lábasba, adjunk hozzá cukrot, a citrom levét és a vaníliarudat, majd kezdjük el főzni.

5. Lépés

A lekvárt addig főzzük, míg kellően besűrűsödik. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy egy csepp lekvárt teszünk egy hideg tányérra, ha nem folyik szét, akkor kész.

6. Lépés

Töltsük a még forró lekvárt előre elkészített, leforrázott üvegekbe, majd azonnal zárjuk le őket. Állítsuk fejjel lefelé és hagyjuk így kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új