Szuper gyors almás süti
Szerintem nincs jobb, mint amikor a házat betölti a frissen sütött sütemény illata. Ez a recept egy olyan gyors, egyszerű és finom süti elkészítését mutatja meg, melyet évek óta sütök a családomnak. Azóta tökéletesítettem a receptet, és most már olyan ízletes és illatos, hogy mindenki imádja. Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók
- 4 ks Nagy alma
- 260 g liszt
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 1 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 teáskanál Fahéj
Eljárás
Az almákat hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra. Érdemes a közepe tájékán levágott részeket is felhasználni, ezek adnak majd a süteménynek extrán szósszos, zamatos állagot.
A lisztet keverjük össze a cukorral, a sütőporral és a sóval egy nagy tálban, az elmúlt években megtanultam, hogy ez az előkészületek fontos része, mert így lesz a tészta igazán levegős.
Adjuk hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a vajat, és jól gyúrjuk össze. Használjunk kézi robotgépet, sokkal gyorsabb lesz, és a keverési mód is hatással lesz a sütemény állagára.
A tésztát nyújtsuk ki egy közepes méretű tepsiben, lehetőleg úgy, hogy a széleken picit magasabb legyen. Én ezt úgy érem el, hogy a tepsit kibélelem sütőpapírral, és a tészta széleit a kézzel picit felhúzom.
A tetejére helyezzük az almákat, és szórjuk meg fahéjjal. Az almák és a fahéj kombinációja csodás illatot ad majd a süteménynek.
Süssük előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig. Fontos a helyes hőmérséklet, mert ha túl magas a hőfok, a sütemény kiszárad, ha pedig túl alacsony, nem sül át rendesen.
Amikor a teteje aranybarnára sült, és a tészta is kellően megemelkedett, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, így fogja megtartani a formáját legjobban.