HIRDETŐ

Forrás: canva

Tafelspitz

A Tafelspitz Ausztria nemzeti ételnek számít, de Magyarországon is közkedvelt. Ez a főétel marhahúsból készül, ami hosszú, lassú főzés során válik igazán puha és ízletessé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhalapocka vagy hasaalj Hozzáadott
  • 2 ks száraz fehér hagyma Hozzáadott
  • Pár zellerszárral, sárgarépával petrezselyemmel babérlevéllel egész borssal és sóval készített zöldségleves Hozzáadott
  • 1 Fej főtt burgonya Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

179 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk őket nagyobb darabokra. Az egész hagymákat átszurkáljuk egy tűvel.

2. Lépés

A húst hideg, bő vízbe tesszük, majd lassú tűzön felfőzzük. Amikor már forródik, a zöldségeket, a fűszereket, a sót és a borsot is hozzáadjuk.

3. Lépés

Kb. 2 órán át (vagy amíg a hús meg nem puhul) takarék lángra tesszük és főzzük. Közben többször leszedjük a habját.

4. Lépés

Amikor a hús már megpuhult, kivesszük a levesből, és letakarva pihentetjük egy kicsit.

5. Lépés

A levest leszűrjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és addig forraljuk, amíg kezd sűrű lenni.

6. Lépés

Egy erős villával széttépik a puhára főtt húst, majd meleg tálba rakjuk.

7. Lépés

Az olívaolajat, az ecetet, a sót és a borsot összekeverjük, és ezzel meglocsoljuk a húst.

8. Lépés

A főtt burgonyát és a petrezselymet a tál közepén elhelyezzük, majd a húsra halmozzuk.

9. Lépés

A megmaradt levest melegítjük, és a tetején eloszlatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új