HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/lr_vjdXQAortKNM-IcKR/63fa48b420755a5d9a60cbc464c5c0.jpeg)
Forrás: Pixabay
Tápiókapuding
Tapioka puding recept a tapioka gyöngyökből.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 60 g Tapioka gyöngyök
- 500 ml Növényi tej
- 11⁄2 EK nádcukor
- Csipet Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Töltsünk tejet egy kisebb lábasba, használhatunk tehéntejet is, vagy a tej egy részét vízzel helyettesíthetjük. Hagyjuk felforrni a lábasban.
2. Lépés
A tejhez hozzáadjuk a fahéjat, és beleszórjuk a tapiokagyöngyöket. Keverjük és közepes lángon főzzük.
3. Lépés
Fokozatosan besűrűsödik a puding, a gyöngyök majdnem átlátszóak maradnak, és a puding eléri a kívánt sűrűségét. Ez körülbelül 30 percig tart.
4. Lépés
A főzés végén csak cukrot adunk hozzá és összekeverjük. A puding a lehűlés után még jobban besűrűsödik.
5. Lépés
A forró pudingot tálakba töltjük, és például fahéjjal és ánizzsal díszítjük. Használhatunk gyümölcsöt is.