Forrás: canva
Tarhonyás hús egyszerűen
A tarhonyás hús egy nagyon népszerű fogás Magyarországon. Ez az egyszerű recept segít abban, hogy otthonodban is készíthess ilyen finomságot. A tarhonyás hús pikáns ízvilága és laktató jellege miatt minden korosztálynál nagyon népszerű. A májusokban főtt hús és a sóval, borssal ízesített tarhonya harmónikus ízélményt biztosít.
Hozzávalók
- 500 g sertéslapocka
- 300 g tarhonya
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 l víz
Eljárás
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk.
A húst feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a hagymához és addig pirítjuk, míg minden oldalán megpirul.
Beleszórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Fűszerezzük sóval, borssal és főzzük, amíg a hús megpuhul.
A tarhonyát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd beledobjuk a húslevesbe.
Addig főzzük, míg a tarhonya megpuhul és felszívja a levet.
Tálaljuk forrón.