HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/F9p86Pm-aFzJ-rTWmaXQ/3b0f4656f4c992a906075650cda8b3.png)
Tarkonyos Leves
A tarkonyos leves egy hagyományos magyar étel, amely kiváló starter lehet, vagy akár könnyű ebéd is a hét bármely napján. A tarkony ízletes és egyszerűen elkészíthető, és a benne lévő krémesség révén, szinte mindenki számára élvezhető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg csirkemell
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks sárgarépa
- 1 node tárkony
- 100 ml Tejszín
- 2 evőkanál étolaj
- 11⁄2 l víz
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál fehér bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. lépés: Előkészítjük a hozzávalókat
2. Lépés
2. lépés: Megsütjük az apróra vágott hagymát
3. Lépés
3. lépés: Hozzáadjuk a felszeletelt csirkemellet, sózzuk, borsozzuk
4. Lépés
4. lépés: Hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát, azután rátesszük a vizet
5. Lépés
5. lépés: Forraljuk 30 percen keresztül, majd adjuk hozzá a tarkonyt és a tejszínt
6. Lépés
6. lépés: Tovább főzzük 10-15 percig
7. Lépés
7. lépés: Tálaljuk forrón