Forrás: Pixabay
Tartalmas Bakonyi csirkemell fogás
A Bakonyi csirkemell egy igazán tartalmas és ízletes fogás, amelyet könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenki kedvence lesz a családban. Hozzáadott tejföllel és gombával, ez egy hihetetlenül krémes és ízletes étel, amely tökéletes és végtelenül finom.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 500 g gomba
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl húslé
- olaj, só bors majoránna
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
Kezdetben tisztítsuk meg és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Ezt követően a gombát is tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Állítsunk félre minden hozzávalót.
Melegítsünk egy kis olajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá a kockázott hagymát és fokhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a csirkemellet és fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Pirítsuk a csirkét mindkét oldalán aranybarnára.
Ezután adjuk hozzá a felvágott gombát és keverjük össze az összes hozzávalót. Fedjük le a serpenyőt és pároljuk a csirkemellet kb. 10 percig, hogy a gomba is megpuhuljon.
A húsléből és a tejfölből álló szósszal öntsük le a csirkét. Összekeverjük a húst és a szószt, és hagyjuk, hogy legalább 15-20 percig párolódjon alacsony hőfokon.
Ha túl sűrű lenne a szósz, akkor keverjünk hozzá egy kis vizet. Ha szükséges, ízesíthetjük még egy kis sóval és borssal is. A végén szórjuk meg az ételt majoránnával.