HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tartalmas Bakonyi csirkemell fogás

A Bakonyi csirkemell egy igazán tartalmas és ízletes fogás, amelyet könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenki kedvence lesz a családban. Hozzáadott tejföllel és gombával, ez egy hihetetlenül krémes és ízletes étel, amely tökéletes és végtelenül finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 500 g gomba Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl húslé Hozzáadott
  • olaj, só bors majoránna Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdetben tisztítsuk meg és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Ezt követően a gombát is tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Állítsunk félre minden hozzávalót.

2. Lépés

Melegítsünk egy kis olajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá a kockázott hagymát és fokhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a csirkemellet és fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Pirítsuk a csirkét mindkét oldalán aranybarnára.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a felvágott gombát és keverjük össze az összes hozzávalót. Fedjük le a serpenyőt és pároljuk a csirkemellet kb. 10 percig, hogy a gomba is megpuhuljon.

4. Lépés

A húsléből és a tejfölből álló szósszal öntsük le a csirkét. Összekeverjük a húst és a szószt, és hagyjuk, hogy legalább 15-20 percig párolódjon alacsony hőfokon.

5. Lépés

Ha túl sűrű lenne a szósz, akkor keverjünk hozzá egy kis vizet. Ha szükséges, ízesíthetjük még egy kis sóval és borssal is. A végén szórjuk meg az ételt majoránnával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új