HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával

A magyar konyha egyik büszkesége az ízletes és szaftos csirkepaprikás, amitől még a vegák is elbizonytalanodnak egy pillanatara.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 ks csirke alsócomb Hozzáadott
  • 2 ek libazsír Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 12 ks erős paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 6 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 3 ek tejföl Hozzáadott
  • 12 ek finomliszt Hozzáadott
  • 300 g szarvacska tészta Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A hagymákat finomra aprítjuk, a paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk-borsozzuk őket.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt, és a csirkecombokat néhány perc alatt körbepirítjuk, majd félretesszük őket.

3. Lépés

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az előbb használt lábasban, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Jól átkeverjük, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom.

4. Lépés

Jól átkeverjük, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Fedő alatt, 20-25 perc alatt krémesre pároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és átkeverjük.

5. Lépés

Visszatesszük a megpirított csirkecombokat, és újabb kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Puhára pároljuk a csirkét, szükség szerint további 2-3 dl víz hozzáadásával.

6. Lépés

Ha kezd puhulni a csirke, és a szaft is kellően sűrű, lejjebb vesszük a lángot, és lobogó sós vízben kifőzzük a szarvacskát.

7. Lépés

Egy kisebb edénybe elkeverjük a lisztet a tejföllel, majd 1-2 merőkanál szafttal is. A tejfölös keveréket ezután visszatöltjük az elkészült csirkepaprikásba, és óvatos, körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új