Forrás: Youtube
Tejfölös csirkepaprikás szarvacskával
A magyar konyha egyik büszkesége az ízletes és szaftos csirkepaprikás, amitől még a vegák is elbizonytalanodnak egy pillanatara.
Hozzávalók
- 6 ks csirke alsócomb
- 2 ek libazsír
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks Paprika
- 1⁄2 ks erős paprika
- 2 ks paradicsom
- 6 dl víz
- 1 ek fűszerpaprika
- 3 ek tejföl
- 1⁄2 ek finomliszt
- 300 g szarvacska tészta
- só bors
Eljárás
A hagymákat finomra aprítjuk, a paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd alaposan sózzuk-borsozzuk őket.
Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt, és a csirkecombokat néhány perc alatt körbepirítjuk, majd félretesszük őket.
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az előbb használt lábasban, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Jól átkeverjük, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom.
Jól átkeverjük, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Fedő alatt, 20-25 perc alatt krémesre pároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és átkeverjük.
Visszatesszük a megpirított csirkecombokat, és újabb kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Puhára pároljuk a csirkét, szükség szerint további 2-3 dl víz hozzáadásával.
Ha kezd puhulni a csirke, és a szaft is kellően sűrű, lejjebb vesszük a lángot, és lobogó sós vízben kifőzzük a szarvacskát.
Egy kisebb edénybe elkeverjük a lisztet a tejföllel, majd 1-2 merőkanál szafttal is. A tejfölös keveréket ezután visszatöltjük az elkészült csirkepaprikásba, és óvatos, körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.