Forrás: Pixabay: monika1607
Tejfölös gombás szelet
Tökéletes fogás a vasárnapi ebédhez.
Hozzávalók
- 4 Slice sertés karaj
- 250 g gomba (friss vagy konzerv)
- 2 dl tejföl
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors petrezselyem
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először is vékony szeletekre vágjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olajat a serpenyőben, majd beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukon átsütjük őket. Tapasztalatom szerint ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl magas hőmérsékleten az olaj, mert a hús gyorsan megpirulhat és száraz lehet.
Közben apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd miután kivettük a húst, a maradék zsírban megdinszteljük őket. Ezután adjuk hozzá a gombát és pároljuk puhára. Ha teljesen puha, hozzáadjuk a tejfölt és fűszerezzük ízlés szerint. A húst visszatesszük a serpenyőbe és fedő alatt alacsony hőmérsékleten tovább főzzük. Ajánlom, hogy időnként ellenőrizzük ,hogy ne száradjon ki.
Tálaláskor a húst a gombás-tejfölös mártással leöntjük és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Kiválóan illik hozzá a frissen főtt rizs.