HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monika1607

Tejfölös gombás szelet

Tökéletes fogás a vasárnapi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertés karaj Hozzáadott
  • 250 g gomba (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors petrezselyem Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is vékony szeletekre vágjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olajat a serpenyőben, majd beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukon átsütjük őket. Tapasztalatom szerint ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl magas hőmérsékleten az olaj, mert a hús gyorsan megpirulhat és száraz lehet.

2. Lépés

Közben apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd miután kivettük a húst, a maradék zsírban megdinszteljük őket. Ezután adjuk hozzá a gombát és pároljuk puhára. Ha teljesen puha, hozzáadjuk a tejfölt és fűszerezzük ízlés szerint. A húst visszatesszük a serpenyőbe és fedő alatt alacsony hőmérsékleten tovább főzzük. Ajánlom, hogy időnként ellenőrizzük ,hogy ne száradjon ki.

3. Lépés

Tálaláskor a húst a gombás-tejfölös mártással leöntjük és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Kiválóan illik hozzá a frissen főtt rizs.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új