HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monika1607

Tejfölös gombás szelet

Tökéletes fogás a vasárnapi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertés karaj Hozzáadott
  • 250 g gomba (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors petrezselyem Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is vékony szeletekre vágjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olajat a serpenyőben, majd beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukon átsütjük őket. Tapasztalatom szerint ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl magas hőmérsékleten az olaj, mert a hús gyorsan megpirulhat és száraz lehet.

2. Lépés

Közben apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd miután kivettük a húst, a maradék zsírban megdinszteljük őket. Ezután adjuk hozzá a gombát és pároljuk puhára. Ha teljesen puha, hozzáadjuk a tejfölt és fűszerezzük ízlés szerint. A húst visszatesszük a serpenyőbe és fedő alatt alacsony hőmérsékleten tovább főzzük. Ajánlom, hogy időnként ellenőrizzük ,hogy ne száradjon ki.

3. Lépés

Tálaláskor a húst a gombás-tejfölös mártással leöntjük és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Kiválóan illik hozzá a frissen főtt rizs.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek