HIRDETŐ

Forrás: ALLEKO from Getty Images

Tejfölös kolbászos burgonyaleves

A tejfölös kolbászos burgonyaleves egy hagyományos magyar étel, amely ideális ebéd lehet a hideg téli napokon. A tejfölös burgonya és a fűszeres kolbász zamatának kiváló párosítása a magyar konyhaművészet jellegzetes jellemzője.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 100 g hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk köménymag Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyát pedig kockákra. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük.

2. Lépés

Egy fazekat felmelegítünk, hozzáadjuk az aprított hagymát és a kolbászt. Mérsékelt lángon pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát és a köménymagot, majd gyorsan belekeverjük a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel.

4. Lépés

Hozzáadjuk a sót, majd fedő alatt, kis lángon főzzük kb. 30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.

5. Lépés

Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, és addig főzzük, amíg a leves sűrű és krémes lesz. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új