HIRDETŐ

Forrás: ALLEKO from Getty Images

Tejfölös kolbászos burgonyaleves

A tejfölös kolbászos burgonyaleves egy hagyományos magyar étel, amely ideális ebéd lehet a hideg téli napokon. A tejfölös burgonya és a fűszeres kolbász zamatának kiváló párosítása a magyar konyhaművészet jellegzetes jellemzője.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 100 g hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk köménymag Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyát pedig kockákra. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük.

2. Lépés

Egy fazekat felmelegítünk, hozzáadjuk az aprított hagymát és a kolbászt. Mérsékelt lángon pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát és a köménymagot, majd gyorsan belekeverjük a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel.

4. Lépés

Hozzáadjuk a sót, majd fedő alatt, kis lángon főzzük kb. 30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.

5. Lépés

Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, és addig főzzük, amíg a leves sűrű és krémes lesz. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek