Forrás: ALLEKO from Getty Images
Tejfölös kolbászos burgonyaleves
A tejfölös kolbászos burgonyaleves egy hagyományos magyar étel, amely ideális ebéd lehet a hideg téli napokon. A tejfölös burgonya és a fűszeres kolbász zamatának kiváló párosítása a magyar konyhaművészet jellegzetes jellemzője.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 200 g kolbász
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk köménymag
- 2 l víz
- 200 ml tejföl
- 1 tk só
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyát pedig kockákra. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
Egy fazekat felmelegítünk, hozzáadjuk az aprított hagymát és a kolbászt. Mérsékelt lángon pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.
Hozzáadjuk a pirospaprikát és a köménymagot, majd gyorsan belekeverjük a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a sót, majd fedő alatt, kis lángon főzzük kb. 30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul.
Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, és addig főzzük, amíg a leves sűrű és krémes lesz. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.