HIRDETŐ

Forrás: Bartosz Luczak from Getty Images

Tejfölös palacsinta almával

Az ízletes, pihe-puha írós almás palacsinta csodálatos ötlet édes uzsonnára vagy reggelire. A palacsinta kívül ropogós, belül puha, és tele van sült almadarabokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 pcs Nagy almák Hozzáadott
  • 2 szemüveg író Hozzáadott
  • 2 szemüveg búzaliszt Hozzáadott
  • 3 pcs Tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 4 kanalak Cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Az almát nagyméretű reszelőn lereszelem. Nem hámozom meg őket, mivel ez extra ízt és színt ad a palacsintának.

2. Lépés

Közben egy nagy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a cukrot.

3. Lépés

Egy külön tálban feltöröm a tojásokat, hozzáadom az írót, és alaposan összekeverem. Ezután lassan hozzáadom a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz. Az egészet addig keverem, amíg a keverék sima és csomómentes nem lesz.

4. Lépés

A reszelt almát a tésztához adom, és egy kanállal óvatosan összekeverem.

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat. Amikor már elég forró, belekanalazom a tésztát, és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba az olaj használatát - a palacsintáknak enyhén meg kell barnulniuk, és nem szabad, hogy zsírral átitatottak legyenek.

6. Lépés

A megsült palacsintákat papírtörlőre teszem, hogy megszabaduljak a felesleges zsírtól. Tálalás előtt megszórom őket porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új