HIRDETŐ

Forrás: Bartosz Luczak from Getty Images

Tejfölös palacsinta almával

Az ízletes, pihe-puha írós almás palacsinta csodálatos ötlet édes uzsonnára vagy reggelire. A palacsinta kívül ropogós, belül puha, és tele van sült almadarabokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 pcs Nagy almák Hozzáadott
  • 2 szemüveg író Hozzáadott
  • 2 szemüveg búzaliszt Hozzáadott
  • 3 pcs Tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 4 kanalak Cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Az almát nagyméretű reszelőn lereszelem. Nem hámozom meg őket, mivel ez extra ízt és színt ad a palacsintának.

2. Lépés

Közben egy nagy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a cukrot.

3. Lépés

Egy külön tálban feltöröm a tojásokat, hozzáadom az írót, és alaposan összekeverem. Ezután lassan hozzáadom a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz. Az egészet addig keverem, amíg a keverék sima és csomómentes nem lesz.

4. Lépés

A reszelt almát a tésztához adom, és egy kanállal óvatosan összekeverem.

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat. Amikor már elég forró, belekanalazom a tésztát, és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba az olaj használatát - a palacsintáknak enyhén meg kell barnulniuk, és nem szabad, hogy zsírral átitatottak legyenek.

6. Lépés

A megsült palacsintákat papírtörlőre teszem, hogy megszabaduljak a felesleges zsírtól. Tálalás előtt megszórom őket porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek