HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Tejfölös petrezselymes újburgonya

A tejfölös petrezselymes újburgonya egy hagyományos magyar étel, amely újburgonyából, petrezselyemből és tejfölből készül. Ez az étel különösen a tavaszi és nyári hónapokban ideális, amikor a burgonya új és friss. Nagyszerű köret húsos ételekhez, de önmagában is finom és tápláló étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g újburgonya Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 2 ek Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg jól az újburgonyát, mert a héja marad rajta. Az újburgonyát tegyük fel főni enyhén sós vízben.

2. Lépés

Közben mossuk meg, és aprítsuk fel a friss petrezselymet.

3. Lépés

Ha a burgonya már majdnem kész, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, és főzzük további néhány percig.

4. Lépés

Szűrjük le a vizet a burgonyáról, és keverjük össze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Tálaljuk melegen, a főétellel együtt, vagy önállóan. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új