HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie je radosť
Tejfölös salátaleves
Egy hűsítő, krémes leves, ami tökéletes nyári ebéd vagy vacsora. A tejfölös salátaleves könnyen és gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenkit lenyűgöz Az ízvilágával és látványával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 adag saláta
- 2 adag uborka
- 4 dl tejföl
- 11⁄2 l hideg víz
- 2 szem fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a zöldségeket
2. Lépés
A salátát és uborkát apróra vágjuk
3. Lépés
A fokhagymát zúzzunk össze egy fokhagymaprés segítségével
4. Lépés
Keverjük össze a zöldségeket, a tejfölt, a vizet, a sót, a borsot és a fokhagymát egy nagy tálban.
5. Lépés
Hűtsük le a levest
6. Lépés
A levest hűtőszekrényben tároljuk legalább 2 órán keresztül, mielőtt felszolgálnánk
7. Lépés
Tálaljuk hidegen, és élvezzük a frissítő ízét!