HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Tejfölös tokány

A tejfölös tokány egy egyszerű, de tápláló fogás, melyet hagyományosan marhahúsból és tejfölből készítenek. Az étel ízét a hagyma, a fokhagyma és a paprika teszi ellenállhatatlanná.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hús előkészítése: vágjuk a húst nagyobb darabokra, és sózzuk, borsozzuk őket. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel őket.

2. Lépés

A hús pirítása: tegyük a húst egy forró, olajjal megkent serpenyőbe, és pirítsuk meg minden oldalát. Ha a hús mindkét oldala megpirult, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

3. Lépés

A hagyma és a fokhagyma pirítása: a hús után tegyük a serpenyőbe a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk meg őket. Ha a hagyma aranybarnára pirult, tegyük vissza a serpenyőbe a húst, és hintjük meg a pirospaprikával.

4. Lépés

A hús főzése: adjunk a húshoz két deciliter vizet, és főzzük közepes lángon, amíg a hús megpuhul. Ha a hús kész, adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük tovább öt percig.

5. Lépés

Tálalás: a tejfölös tokányt tálaljuk rizzsel vagy krumplipürével, és hintjük meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új