HIRDETŐ

Tejfölös uborkasaláta

Friss, ropogós uborkasaláta, ínycsiklandó tejfölös mártással. Tökéletes köretnek, vagy könnyű, egészséges nyári ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy uborka Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehér ecet Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál aprított friss kapor Hozzáadott
  • Friss bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkákat, és vékony szeletekre vágjuk őket. A vágott uborkát helyezzük egy nagy tálba, és szórjuk meg sóval. Hagyjuk állni néhány percig, hogy az uborka elveszítse a nedvességét.

2. Lépés

Közben készítsük el a tejfölös mártást. Egy külön tálban keverjük össze a tejfölt, az ecetet, a cukrot, a friss kaprot és a friss borsot. Keverjük jól össze, hogy összeérjenek az ízek.

3. Lépés

Öntsük a tejfölös mártást az uborkára, és óvatosan keverjük össze, hogy minden szelet bevonódjon a mártással.

4. Lépés

Fedjük le a salátát, és hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül, hogy a saláta leve teljesen felszívódjon és jól összeérjenek az ízek.

5. Lépés

Tálalás előtt még egyszer összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek