HIRDETŐ

Tejfölös uborkasaláta

Friss, ropogós uborkasaláta, ínycsiklandó tejfölös mártással. Tökéletes köretnek, vagy könnyű, egészséges nyári ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy uborka Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehér ecet Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál aprított friss kapor Hozzáadott
  • Friss bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkákat, és vékony szeletekre vágjuk őket. A vágott uborkát helyezzük egy nagy tálba, és szórjuk meg sóval. Hagyjuk állni néhány percig, hogy az uborka elveszítse a nedvességét.

2. Lépés

Közben készítsük el a tejfölös mártást. Egy külön tálban keverjük össze a tejfölt, az ecetet, a cukrot, a friss kaprot és a friss borsot. Keverjük jól össze, hogy összeérjenek az ízek.

3. Lépés

Öntsük a tejfölös mártást az uborkára, és óvatosan keverjük össze, hogy minden szelet bevonódjon a mártással.

4. Lépés

Fedjük le a salátát, és hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül, hogy a saláta leve teljesen felszívódjon és jól összeérjenek az ízek.

5. Lépés

Tálalás előtt még egyszer összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új