Forrás: Lesyy from Getty Images
Tejszínes csirke tárkonnyal
A tejszínes csirke tárkonnyal egy finom, tápláló és egyszerű étele, amelyet mindennapi ebédként vagy különleges alkalomra is elkészíthet. A tárkonny friss illata és karakteres íze teszi ezt az ételt igazán különlegessé.
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 200 ml Tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek tárkony
- 2 ek vaj
- 1 tk só
- 1 tk bors
Eljárás
A csirkemellet mossuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a csirkecsíkokat és főzzük őket közepes lángon, amíg fehér színűek nem lesznek.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, keverjük össze, majd főzzük tovább, amíg a fokhagyma illata el nem árasztja a konyhát.
Adjuk hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot és a tejszínt, majd keverjük össze. Főzzük tovább a keveréket, amíg besűrűsödik.
Ha az ételünk kellően besűrűsödött, kóstoljuk meg, és szükség esetén szórjunk hozzá még sót vagy borsot.
Tálaljuk friss, ropogós kenyérrel vagy rizzsel. Jó étvágyat!