HIRDETŐ
Forrás: FB: Jedlo je krásne
Tejszínes medvehagyma-krémleves
Kiváló medvehagyma krémleves, amit tojással és pirítós kenyérrel tálalhat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g Medvefokhagyma
- 1 db The Onion
- 2 l víz
- 200 ml főzőtejszín
- 2 db burgonyakeményítő
- 1 db vaj
- 1 tk só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Vágja apróra a hagymát, és pirítsa meg aranybarnára a vajon.
2. Lépés
Adj hozzá aprított medvehagymát és pirítsd együtt a hagymával egy ideig.
3. Lépés
Öntse le vízzel, adjon hozzá sót, fűszert, és hagyja főni.
4. Lépés
Pureesítsd le a levest egy merülőmixerrel simára.
5. Lépés
Keverje össze a tejszínt a keményítővel és adjuk hozzá a leveshez. Főzzük néhány percig.