HIRDETŐ

Forrás: VeselovaElena for iStockPhotos

Tejszínes sajtos spagetti német konyha

A német konyha egyik klasszikusa, amely soha nem okoz csalódást, egyértelműen a krémes Käsespätzle. Mint született sváb, gyermekkorom óta számtalanszor elkészítettem és finomítottam ezt a receptet, ezért megerősíthetem: A megfelelő hozzávalókkal és néhány trükkel a tarsolyodban a házi készítésű Käsespätzle ellenállhatatlanul finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 75 ml víz Hozzáadott
  • 200 g Emmentáli sajt Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 Evőkanál vaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Friss metélőhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

1. A klasszikus német sajtos spagetti elkészítéséhez először keverje össze a lisztet, a tojást és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vizet, és dolgozzuk sima tésztává. Attól függően, hogy milyen lesz a tojás, lehet, hogy egy kicsit több vagy kevesebb vízre van szükséged. Ez teljesen normális, és a spagettitészta készítésének művészetéhez tartozik.

2. Lépés

Hagyjuk a tésztát kb. 20 percig pihenni. Közben reszelje le a sajtot, és vágja finomra a hagymát.

3. Lépés

Hevítsünk fel 1 evőkanál vajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára a hagymakarikákat. Itt türelemre van szükség, mivel a hagyma csak lassan sülve fejleszti ki teljes ízét.

4. Lépés

Forraljuk fel a vizet egy nagy serpenyőben, és adjunk hozzá sót. A tésztát kaparjuk vagy nyomkodjuk át egy spagettiszitán vagy egy spagettiszeletelőn közvetlenül a vízbe. Amint a spagettik a felszínre emelkednek, készen vannak, és egy szűrőkanállal kivehetők.

5. Lépés

Tegye a kész spagettit egy lábasba, és fedje be egy réteg reszelt sajttal. Folytassa a spagetti- és sajtrétegek felrakását, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és süssük a tálat kb. 10 percig, amíg a sajt jól megolvad.

6. Lépés

A klasszikus sajtos spagettit megszórjuk a sült hagymával és a friss metélőhagymával, és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új