Forrás: VeselovaElena for iStockPhotos
Tejszínes sajtos spagetti német konyha
A német konyha egyik klasszikusa, amely soha nem okoz csalódást, egyértelműen a krémes Käsespätzle. Mint született sváb, gyermekkorom óta számtalanszor elkészítettem és finomítottam ezt a receptet, ezért megerősíthetem: A megfelelő hozzávalókkal és néhány trükkel a tarsolyodban a házi készítésű Käsespätzle ellenállhatatlanul finom!
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 4 Tojás
- 1 Teáskanál só
- 75 ml víz
- 200 g Emmentáli sajt
- 2 hagyma
- 2 Evőkanál vaj
- só és bors
- Friss metélőhagyma a díszítéshez
Eljárás
1. A klasszikus német sajtos spagetti elkészítéséhez először keverje össze a lisztet, a tojást és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vizet, és dolgozzuk sima tésztává. Attól függően, hogy milyen lesz a tojás, lehet, hogy egy kicsit több vagy kevesebb vízre van szükséged. Ez teljesen normális, és a spagettitészta készítésének művészetéhez tartozik.
Hagyjuk a tésztát kb. 20 percig pihenni. Közben reszelje le a sajtot, és vágja finomra a hagymát.
Hevítsünk fel 1 evőkanál vajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára a hagymakarikákat. Itt türelemre van szükség, mivel a hagyma csak lassan sülve fejleszti ki teljes ízét.
Forraljuk fel a vizet egy nagy serpenyőben, és adjunk hozzá sót. A tésztát kaparjuk vagy nyomkodjuk át egy spagettiszitán vagy egy spagettiszeletelőn közvetlenül a vízbe. Amint a spagettik a felszínre emelkednek, készen vannak, és egy szűrőkanállal kivehetők.
Tegye a kész spagettit egy lábasba, és fedje be egy réteg reszelt sajttal. Folytassa a spagetti- és sajtrétegek felrakását, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és süssük a tálat kb. 10 percig, amíg a sajt jól megolvad.
A klasszikus sajtos spagettit megszórjuk a sült hagymával és a friss metélőhagymával, és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!