HIRDETŐ

Tepertős Pogácsa - a tradicionális finomság

Egy olyan sütemény, amely a magyar gasztronómia egyik kedvelt fogása. A tepertő és a liszt összetétele tökéletesen kiegyensúlyozott, és a hozzáadott fokhagymás íz pedig emeli a pogácsa ízét egy magasabb szintre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő g Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 12 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 14 Csésze tepertő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 1 tojás a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá meleg tejet, tejfölt, tepertőt és fokhagymát, és jól dolgozzuk össze a tésztát.

3. Lépés

Hagyjuk pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy a tészta megkelemedjen.

4. Lépés

Kinyújtjuk a tésztát, és kiszúrunk belőle kis pogácsákat.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

6. Lépés

A tetejét megkenjük tojással, hogy aranybarnára süljön.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új