HIRDETŐ
Tepertős Pogácsa - a tradicionális finomság
Egy olyan sütemény, amely a magyar gasztronómia egyik kedvelt fogása. A tepertő és a liszt összetétele tökéletesen kiegyensúlyozott, és a hozzáadott fokhagymás íz pedig emeli a pogácsa ízét egy magasabb szintre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g liszt
- 1 Csomag élesztő g
- 1⁄2 Csésze tej
- 1⁄2 Csésze tejföl
- 1⁄4 Csésze tepertő
- 1 evőkanál cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 1 tojás a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.
2. Lépés
Adjunk hozzá meleg tejet, tejfölt, tepertőt és fokhagymát, és jól dolgozzuk össze a tésztát.
3. Lépés
Hagyjuk pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy a tészta megkelemedjen.
4. Lépés
Kinyújtjuk a tésztát, és kiszúrunk belőle kis pogácsákat.
5. Lépés
Az előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
6. Lépés
A tetejét megkenjük tojással, hogy aranybarnára süljön.
7. Lépés
Tálaljuk melegen.