HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Engin_Akyurt

Tepsiben sült csirkecomb

Ez a recept sok éven át szolgálta a családom kedvelt vasárnapi ebédjét. A tepsiben sült csirkecomb, amit tradicionális módon krumplival és zöldségekkel készítek, mindig ebédvitát szerez. Mindig úgy várom, hogy a csirkecomb ropogósra sült, mégis szaftos legyen, a krumpli pedig aranybarna.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 ks szinte hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • fűszerpaprika Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • 200 ml csirkehúsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, a csirkecombokat alaposan megmossuk hideg vízben. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverjünk össze egy kis tányéron sót, borsot, és fűszerpaprikát.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkecombokat forgassuk bele az olajba, majd a fűszerkeverékbe. A betepszi alját kenjük ki egy kis olajjal, majd rakjuk bele a hagymát, krumplit és a fokhagymát. A csirkecombokat helyezzük a zöldségekre, majd öntsük le a csirkehúslevessel. Süssük kb. 90 percig, amíg a csirkecomb aranybarna és ropogós nem lesz.

3. Lépés

Tálaljuk frissen sütve, a hagymával és a krumplival. Tetejére szórjuk a friss rozmaringot, és máris készen áll a tálalás.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új