Forrás: Pixabay: Engin_Akyurt
Tepsiben sült csirkecomb
Ez a recept sok éven át szolgálta a családom kedvelt vasárnapi ebédjét. A tepsiben sült csirkecomb, amit tradicionális módon krumplival és zöldségekkel készítek, mindig ebédvitát szerez. Mindig úgy várom, hogy a csirkecomb ropogósra sült, mégis szaftos legyen, a krumpli pedig aranybarna.
Hozzávalók
- 4 ks csirkecomb
- 800 g burgonya
- 2 ks szinte hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- fűszerpaprika
- rozmaring
- 200 ml csirkehúsleves
Eljárás
Először is, a csirkecombokat alaposan megmossuk hideg vízben. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverjünk össze egy kis tányéron sót, borsot, és fűszerpaprikát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkecombokat forgassuk bele az olajba, majd a fűszerkeverékbe. A betepszi alját kenjük ki egy kis olajjal, majd rakjuk bele a hagymát, krumplit és a fokhagymát. A csirkecombokat helyezzük a zöldségekre, majd öntsük le a csirkehúslevessel. Süssük kb. 90 percig, amíg a csirkecomb aranybarna és ropogós nem lesz.
Tálaljuk frissen sütve, a hagymával és a krumplival. Tetejére szórjuk a friss rozmaringot, és máris készen áll a tálalás.