HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Engin_Akyurt

Tepsiben sült csirkecomb

Ez a recept sok éven át szolgálta a családom kedvelt vasárnapi ebédjét. A tepsiben sült csirkecomb, amit tradicionális módon krumplival és zöldségekkel készítek, mindig ebédvitát szerez. Mindig úgy várom, hogy a csirkecomb ropogósra sült, mégis szaftos legyen, a krumpli pedig aranybarna.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 ks szinte hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • fűszerpaprika Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • 200 ml csirkehúsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, a csirkecombokat alaposan megmossuk hideg vízben. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverjünk össze egy kis tányéron sót, borsot, és fűszerpaprikát.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkecombokat forgassuk bele az olajba, majd a fűszerkeverékbe. A betepszi alját kenjük ki egy kis olajjal, majd rakjuk bele a hagymát, krumplit és a fokhagymát. A csirkecombokat helyezzük a zöldségekre, majd öntsük le a csirkehúslevessel. Süssük kb. 90 percig, amíg a csirkecomb aranybarna és ropogós nem lesz.

3. Lépés

Tálaljuk frissen sütve, a hagymával és a krumplival. Tetejére szórjuk a friss rozmaringot, és máris készen áll a tálalás.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek