HIRDETŐ

Forrás: canva

Tepsis sertéscomb krumplival

Ez egy igazi hagyományos magyar étel megalkotásához nyújt segítséget, melyben a szaftos sertéshús és a roppanós, sült krumplik együtt teszik káprázatossá az étkezést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a húst alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával és a felaprított fokhagymával bedörzsöljük.

2. Lépés

A hagymát karikára vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Ezután rakjuk a hússal teli tepsibe, majd öntsük fel a fehérborral.

3. Lépés

A megtisztított burgonyákat karikázzuk fel, és megszórjuk sóval, borssal. A burgonyát is tegyük a tepsibe a hús mellé.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük mintegy 1,5-2 órán át, ami azért is fontos, hogy a hús kellően átsüljön, és ne maradjon nyers.

5. Lépés

Amikor a hús és a burgonya is szép pirosra sült, nyugodtan kivehetjük a sütőből, de ne felejtsük, érdemes hagyni pár percig pihenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek