Forrás: canva
Tepsis sertéscomb krumplival
Ez egy igazi hagyományos magyar étel megalkotásához nyújt segítséget, melyben a szaftos sertéshús és a roppanós, sült krumplik együtt teszik káprázatossá az étkezést.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg sertéscomb
- 1 kg burgonya
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- só, bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl száraz fehérbor
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a húst alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával és a felaprított fokhagymával bedörzsöljük.
A hagymát karikára vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Ezután rakjuk a hússal teli tepsibe, majd öntsük fel a fehérborral.
A megtisztított burgonyákat karikázzuk fel, és megszórjuk sóval, borssal. A burgonyát is tegyük a tepsibe a hús mellé.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük mintegy 1,5-2 órán át, ami azért is fontos, hogy a hús kellően átsüljön, és ne maradjon nyers.
Amikor a hús és a burgonya is szép pirosra sült, nyugodtan kivehetjük a sütőből, de ne felejtsük, érdemes hagyni pár percig pihenni.