HIRDETŐ

Forrás: canva

Tepsis sertéscomb krumplival

Ez egy igazi hagyományos magyar étel megalkotásához nyújt segítséget, melyben a szaftos sertéshús és a roppanós, sült krumplik együtt teszik káprázatossá az étkezést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a húst alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával és a felaprított fokhagymával bedörzsöljük.

2. Lépés

A hagymát karikára vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Ezután rakjuk a hússal teli tepsibe, majd öntsük fel a fehérborral.

3. Lépés

A megtisztított burgonyákat karikázzuk fel, és megszórjuk sóval, borssal. A burgonyát is tegyük a tepsibe a hús mellé.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük mintegy 1,5-2 órán át, ami azért is fontos, hogy a hús kellően átsüljön, és ne maradjon nyers.

5. Lépés

Amikor a hús és a burgonya is szép pirosra sült, nyugodtan kivehetjük a sütőből, de ne felejtsük, érdemes hagyni pár percig pihenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új