HIRDETŐ
Teriyaki szósz
A teriyaki szósz egy édes-sós japán szósz, amelyet gyakran húsokhoz vagy zöldségekhez használunk. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és sokféle ételhez passzol.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1⁄2 Csésze szójasz
- 4 Csésze rizsecet
- 1⁄4 Csésze barnacukor
- 2 evőkanál méz
- 1 evkanál frissen reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál szárított chipehely
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 4 Csésze hideg víz
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a szójaszószt, rizsecetet, barnacukrot, mézet gyömbért, fokhagymát és chilhelyt egy közepes méretű serpenyőben. Forraljuk fel az egészet.
2. Lépés
2.Keverjük el a kukorica lisztetés a hideg vizet egy külön tálkában majd adjuk hozzá a forró szószhoz és keverjük, amíg a szósz besűrűsödik.
3. Lépés
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Az elkészült teriyaki szószt üvegben vagy záró tartályban tároljuk a hűtőszekrényben.