HIRDETŐ

Teriyaki szósz

A teriyaki szósz egy édes-sós japán szósz, amelyet gyakran húsokhoz vagy zöldségekhez használunk. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és sokféle ételhez passzol.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 12 Csésze szójasz Hozzáadott
  • 4 Csésze rizsecet Hozzáadott
  • 14 Csésze barnacukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 evkanál frissen reszelt gyömbér Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított chipehely Hozzáadott
  • 1 evőkanál kukoricaliszt Hozzáadott
  • 4 Csésze hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a szójaszószt, rizsecetet, barnacukrot, mézet gyömbért, fokhagymát és chilhelyt egy közepes méretű serpenyőben. Forraljuk fel az egészet.

2. Lépés

2.Keverjük el a kukorica lisztetés a hideg vizet egy külön tálkában majd adjuk hozzá a forró szószhoz és keverjük, amíg a szósz besűrűsödik.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Az elkészült teriyaki szószt üvegben vagy záró tartályban tároljuk a hűtőszekrényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új