HIRDETŐ
Forrás: NRedmond from Getty Images Signature
Természetesen sült sertés szűzpecsenye rizzsel
Egyszerű recept sült sertés szűzpecsenyéhez természetes módon, lédús rizzsel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hús és pác
- 800 g sertés szűzpecsenye
- 2 db fokhagyma
- 1 kanál őrölt fekete bors
- 2 kanalak olaj
Rizs
- 2 csészék Rizs
- 4 csészék víz
- 1 kanál Só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Készítse elő a bábot a marináláshoz. Mossa meg a húst, távolítsa el a zsírt, vágja szeletekre és szórja meg fokhagymával és fűszerekkel. Helyezze tálba, adjon hozzá olajat és hagyja legalább 30 percig marinálni.
2. Lépés
Eközben főzz rizst. Adj 2 csésze rizst egy fazékba, adj hozzá 4 csésze vizet és egy teáskanál sót. Hozd forrásba, majd csökkentsd a hőmérsékletet és hagyd főni körülbelül 15 percig, vagy amíg a rizs meg nem puhul.
3. Lépés
Először melegítse fel az olajat a serpenyőben, majd adjon hozzá marinált húst. Kb. 5 percig süssük minden oldalról, vagy amíg a hús elkészül.
4. Lépés
Végül szolgálja fel a sült húst rizzsel. Jó étvágyat!