Forrás: phterouga : Pixabay
Tészta gombamártással, könnyen elkészíthető 30 perc alatt
Ez a gombamártásos tészta receptje örök kedvenc a főzési portfóliómban, és egyike azoknak az ételeknek, amelyeket mindig izgatottan készítek. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ideális a stresszes hétköznapokra, mégis tele van ízekkel és élvezetekkel. Szenvedélyes gombabarátként az évek során a saját preferenciáimnak megfelelően finomítottam ezt a receptet - mindenképpen próbálja ki ezt a gombás tésztaételt!
Hozzávalók
- 400 g Tagliatelle tészta
- 500 g Gombák
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml Tejszínhab/habtejszínhab
- 200 ml zöldségleves
- só és bors
- Petrezselyem
- olívaolaj
Eljárás
A gombás tészta recept elkészítéséhez először hámozza meg és vágja apró kockákra a hagymát és a fokhagymát. Ez különösen jól működik egy éles késsel. Távolítsuk el a gombát, és szeleteljük fel.
Tegyünk egy kis olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel. Itt közepes hőfokot ajánlok, hogy ne égesse meg a fokhagymát és a hagymát. Ezután pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.
Ezután hozzáadjuk a gombát, és néhány percig sütjük, amíg a gomba ki nem engedi a folyadékot és fel nem szívja azt. Ez az eljárás segít kihozni a gomba teljes ízét.
Közben sós vízben főzzük meg a tagliatelle-t a csomagolás utasításai szerint. Én inkább al dente szeretem.
Most adjuk a gombához a zöldségalaplevet, és hagyjuk, hogy lecsengjen. Ezután keverje bele a tejszínt, és ízesítse a mártást sóval és borssal.
Végül keverje a megfőtt tagliatelle-t a gombamártásba, és szórja meg a tésztaételt friss petrezselyemmel.