HIRDETŐ

Forrás: phterouga : Pixabay

Tészta gombamártással, könnyen elkészíthető 30 perc alatt

Ez a gombamártásos tészta receptje örök kedvenc a főzési portfóliómban, és egyike azoknak az ételeknek, amelyeket mindig izgatottan készítek. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ideális a stresszes hétköznapokra, mégis tele van ízekkel és élvezetekkel. Szenvedélyes gombabarátként az évek során a saját preferenciáimnak megfelelően finomítottam ezt a receptet - mindenképpen próbálja ki ezt a gombás tésztaételt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Tagliatelle tészta Hozzáadott
  • 500 g Gombák Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Tejszínhab/habtejszínhab Hozzáadott
  • 200 ml zöldségleves Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gombás tészta recept elkészítéséhez először hámozza meg és vágja apró kockákra a hagymát és a fokhagymát. Ez különösen jól működik egy éles késsel. Távolítsuk el a gombát, és szeleteljük fel.

2. Lépés

Tegyünk egy kis olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel. Itt közepes hőfokot ajánlok, hogy ne égesse meg a fokhagymát és a hagymát. Ezután pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a gombát, és néhány percig sütjük, amíg a gomba ki nem engedi a folyadékot és fel nem szívja azt. Ez az eljárás segít kihozni a gomba teljes ízét.

4. Lépés

Közben sós vízben főzzük meg a tagliatelle-t a csomagolás utasításai szerint. Én inkább al dente szeretem.

5. Lépés

Most adjuk a gombához a zöldségalaplevet, és hagyjuk, hogy lecsengjen. Ezután keverje bele a tejszínt, és ízesítse a mártást sóval és borssal.

6. Lépés

Végül keverje a megfőtt tagliatelle-t a gombamártásba, és szórja meg a tésztaételt friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új