HIRDETŐ

Tipikus magyaros, laktató Paradicsomos bab

A Paradicsomos bab egy tipikus magyaros, laktató étel, mely gazdag rostokban és fehérjében. A hűvösebb napokon ideális választás lehet, mert önmagában és egy szelet kenyérrel is nagyon laktató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz bab Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 konzerv hámozott paradicsom Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A babot előző este áztassuk be.

2. Lépés

Másnap csepegtessük le a babot és öntsünk rá friss vizet úgy, hogy ellepje.

3. Lépés

Adjuk hozzá a babhoz a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát, majd főzzük kb. 30-40 percig, vagy amíg a bab meg nem puhul.

4. Lépés

Egy másik edényben hevítsünk fel egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát, és közepes lángon pároljuk üvegesre.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről az edényt, és keverjük bele a pirospaprikát.

6. Lépés

Öntsük rá a hámozott paradicsomot, majd főzzük 10 percig.

7. Lépés

Ezt a paradicsomos alapot öntsük a babhoz, majd sózzuk és borsozzuk meg.

8. Lépés

Főzzük további 15 percig, majd adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, és főzzük még 5 percig.

9. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új