HIRDETŐ

Forrás: Lilechka75 from Getty Images Pro

Tojásos omlett, spenóttal és sajttal töltve

Klasszikus recept tápláló és finom tojásos omlettre, amely spenóttal és sajttal van töltve. Ideális gyors vacsorára vagy reggelire.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Omlett

  • 4 db tojás Hozzáadott
  • 2 Kanálok tej Hozzáadott
  • 1 pinch Hozzáadott
  • 1 pinch bors Hozzáadott

Töltés

  • 200 g friss spenót Hozzáadott
  • 100 g Sajt (cheddar vagy gouda) Hozzáadott
  • 1 Kanálok olívaolaj Hozzáadott
  • 2 db gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Melegítse elő az olajjal bevonatolt serpenyőt. Adj hozzá fokhagymagerezdeket, és pirítsa aranybarnára.

2. Lépés

Adja hozzá a spenótot és csak annyi ideig pirítsa, hogy kissé megfonnyadjon. Vegye le a tűzhelyről és tegye félre.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a tojást, tejet, sót és borsot. Verje ki simára.

4. Lépés

Melegítse fel egy kis olajat egy serpenyőben, és adjon hozzá a tojáskeveréket. Csökkentse a hőmérsékletet és hagyja a tojásrántottát sülve, amíg majdnem teljesen megszilárdul. Hagyja, hogy a tojásrétegek szépen megpiruljanak.

5. Lépés

Amikor az omlett majdnem kész, adjuk hozzá a pirított spenótot az egyik felére és szórjuk meg sajttal. Helyezze a másik felét az omlettnek a töltelékre és hagyja megérni.

6. Lépés

Szolgáld fel azonnal. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új