Forrás: Lilechka75 from Getty Images Pro
Tojásos omlett, spenóttal és sajttal töltve
Klasszikus recept tápláló és finom tojásos omlettre, amely spenóttal és sajttal van töltve. Ideális gyors vacsorára vagy reggelire.
Hozzávalók
Omlett
- 4 db tojás
- 2 Kanálok tej
- 1 pinch Só
- 1 pinch bors
Töltés
- 200 g friss spenót
- 100 g Sajt (cheddar vagy gouda)
- 1 Kanálok olívaolaj
- 2 db gerezd fokhagyma
Eljárás
Melegítse elő az olajjal bevonatolt serpenyőt. Adj hozzá fokhagymagerezdeket, és pirítsa aranybarnára.
Adja hozzá a spenótot és csak annyi ideig pirítsa, hogy kissé megfonnyadjon. Vegye le a tűzhelyről és tegye félre.
Egy nagy tálban keverje össze a tojást, tejet, sót és borsot. Verje ki simára.
Melegítse fel egy kis olajat egy serpenyőben, és adjon hozzá a tojáskeveréket. Csökkentse a hőmérsékletet és hagyja a tojásrántottát sülve, amíg majdnem teljesen megszilárdul. Hagyja, hogy a tojásrétegek szépen megpiruljanak.
Amikor az omlett majdnem kész, adjuk hozzá a pirított spenótot az egyik felére és szórjuk meg sajttal. Helyezze a másik felét az omlettnek a töltelékre és hagyja megérni.
Szolgáld fel azonnal. Jó étvágyat!