HIRDETŐ
Forrás: freepik
Tokány
A Tokány egy hagyományos magyar étel, melynek számtalan variációja létezik. Ebben a receptben a klasszikus porkolt változatot mutatjuk be. Fűszeres, húsos fogás, melyet leggyakrabban galuskával vagy nokedlivel tálalnak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g sertéshús (comb vagy lapocka)
- 3 evőkanál olaj
- 2 nagy fej hagyma
- 1 Paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 kiskanál Majoránna
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg minden oldalán meg nem barnul.
3. Lépés
Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, valamint a pirospaprikát és a majoránnát.
4. Lépés
Alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük, közben szükség szerint vízzel pótoljuk a levet.
5. Lépés
Amikor a hús már majdnem puha, fedő nélkül tovább főzzük, hogy a lé besűrűsödjön.