HIRDETŐ

Forrás: freepik

Tokány

A Tokány egy hagyományos magyar étel, melynek számtalan variációja létezik. Ebben a receptben a klasszikus porkolt változatot mutatjuk be. Fűszeres, húsos fogás, melyet leggyakrabban galuskával vagy nokedlivel tálalnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (comb vagy lapocka) Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál Majoránna Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg minden oldalán meg nem barnul.

3. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, valamint a pirospaprikát és a majoránnát.

4. Lépés

Alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük, közben szükség szerint vízzel pótoljuk a levet.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem puha, fedő nélkül tovább főzzük, hogy a lé besűrűsödjön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek