HIRDETŐ

Forrás: freepik

Tokány

A Tokány egy hagyományos magyar étel, melynek számtalan variációja létezik. Ebben a receptben a klasszikus porkolt változatot mutatjuk be. Fűszeres, húsos fogás, melyet leggyakrabban galuskával vagy nokedlivel tálalnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (comb vagy lapocka) Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál Majoránna Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg minden oldalán meg nem barnul.

3. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, valamint a pirospaprikát és a majoránnát.

4. Lépés

Alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük, közben szükség szerint vízzel pótoljuk a levet.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem puha, fedő nélkül tovább főzzük, hogy a lé besűrűsödjön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új