Tökéletes Barackos Pite a nyári szezonra
A barackos pite egy könnyű és frissítő desszert, amely tökéletesen kihasználja a nyári szezon érett barackjait. A morzsás tészta alatt lágy barackok találhatóak, amelyeket a sütés során enyhén megpirulnak, és készíthetsz hozzá egy kis vaníliafagyit vagy tejszínhabot is a tetejére.
Hozzávalók
- 400 g friss barack, kimagozva és felaprítva
- 150 g liszt
- 100 g hideg vaj, felkockázva
- 50 g fehér cukor
- 50 g barna cukor
- 1 teáskanál Fahéj
- csipet só
Eljárás
Melegítsd elő sütőt 180 fokra.
Keverd össze a lisztet, a hideg vajat, a fehér cukrot és a sót egy tálban. Használj egy villát vagy ujjaid segítségével keverd össze a hozzávalókat, amíg morzsás áll nemz.
Egy másik tálban keverd össze felaprított barackot, a barna cukrot és a fahéjat.
Egy kerek piteformát bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá a morzsás tésztát. Nyomkodd le és alakítsd ki a pite alját és oldalát.
Öntsd rá a barackkeveréket a tészt, majd simítsd el egyenletesen.
Süsd a pitét 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz a tetején.
Hagyd kihűlni néhány percig, majd tálald vaníliafagyival vagy tejszínhabbal.