HIRDETŐ

Tökéletes Barackos Pite a nyári szezonra

A barackos pite egy könnyű és frissítő desszert, amely tökéletesen kihasználja a nyári szezon érett barackjait. A morzsás tészta alatt lágy barackok találhatóak, amelyeket a sütés során enyhén megpirulnak, és készíthetsz hozzá egy kis vaníliafagyit vagy tejszínhabot is a tetejére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 400 g friss barack, kimagozva és felaprítva Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 100 g hideg vaj, felkockázva Hozzáadott
  • 50 g fehér cukor Hozzáadott
  • 50 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Keverd össze a lisztet, a hideg vajat, a fehér cukrot és a sót egy tálban. Használj egy villát vagy ujjaid segítségével keverd össze a hozzávalókat, amíg morzsás áll nemz.

3. Lépés

Egy másik tálban keverd össze felaprított barackot, a barna cukrot és a fahéjat.

4. Lépés

Egy kerek piteformát bélelj ki sütőpapírral, majd helyezd rá a morzsás tésztát. Nyomkodd le és alakítsd ki a pite alját és oldalát.

5. Lépés

Öntsd rá a barackkeveréket a tészt, majd simítsd el egyenletesen.

6. Lépés

Süsd a pitét 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz a tetején.

7. Lépés

Hagyd kihűlni néhány percig, majd tálald vaníliafagyival vagy tejszínhabbal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új