Tökéletes Csirkemell Grill Pác
Ez a csirkemell grill pác tele van ízekkel és kiváló választás lehet egy nyári vacsorához. A grillezett csirkemell tökéletesen szaftos marad, és a fűszeres pác remekül harmonizál a pikáns paradicsom- és paprikakrémmel.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 teáskanál vöröshagyma por
- 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
Eljárás
Előmelegítsük a grillt közepes vagy magas hőfokra.
A csirkemell filéket mossuk meg és töröljük szárazra.
A tányéron készítsük el a csirkemell grill pácot.
Öntsük rá az olívaolajat és a citromlevet.
Adjuk hozzá az összes fűszert, majd alaposan keverjük össze az összetevőket.
Keverjük bele a csirkemell filéket, hogy mindenhová jusson belőle pác.
10-15 percig hagyjuk állni a csirkemelleket a pácon, hogy minél intenzívebb ízeket kapjanak.
Helyezzük a csirkemell filéket a grillrácsra és süssük 5-6 percig mindkét oldalukat, amíg szép aranybarna színű lesz és a belsejük is átsül.
A csirkemell grill pácos csirkemelleket tálaljuk friss zöldségekkel, zöldsalátával kísérve.