HIRDETŐ
Tökéletes csopaki aprópecsenye
Nem a hagyományos recept, de ugyanolyan, ha nem még finomabb.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 5 kg füstölt szalonna
- 1 ks vöröshagyma
- 40 dkg lapocka
- 5 dkg gomba
- 5 dkg zöldborsó
- 1 csokor Petrezselyem
- só bors
- 1 ks zöldpaprika
- 1 ks paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, majd beledobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát.
2. Lépés
A húst csíkokra vágjuk és a hagymával összekeverve kb. 15-20 percig erős lángon pirítjuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, s végül az apróra vágott fokhagymát.
4. Lépés
Amikor a hús megpuhult, petrezselymes burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.