Forrás: Youtube
Tökéletes lazac remuládmártással
A szokásos hekken kívül erősen ajánlott más halakat is kipróbálni, nekem például személyes kedvencem a lazac.
Hozzávalók
A halhoz
- 1 kg bőrös lazacfilé
- 6 levél szívsaláta
- 1 kg édesburgonya
- 200 ml olívaolaj
A vinaigrette-hez
- 300 ml olívaolaj
- 2 ks citrom kifacsart leve
- 3 ek barna cukor
- ízlés szerinti csípős szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A remuládhoz
- 100 g savanyú uborka
- 100 ml tejföl
- 2 ek Mustár
- 1 ks citrom leve
- 1 mk tárkony
- 2 Szál újhagyma
- 1 ek snídling
- 225 g majonéz
- csokor Petrezselyem
- 1 tk cukor
- fehérbors ízlés szerint
- só
Eljárás
A remuládhoz minden hozzávalót egy késes aprítóba pakolunk, és alaposan összezúzzuk – nem kell teljesen pépesre, picit darabos azért maradhat.
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd egy éles késsel vékony karikákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk (ne tömjük túl, csináljuk külön tepsikben, vagy több körben). Átforgatjuk olívaolajjal, majd 175-180 fokon légkeverésen 10-20 percig sütjük.
A lazacot kiszálkázzuk, ha szükséges, majd formára vágjuk, egy szelet praktikusan 10 dkg, két szelet egy adag. Kevés olajon a bőrös felével kezdve oldalanként 3-4 percig grillezzük közepes lángon.
A vinaigrette hozzávalóit egy befőttesüvegbe öntjük, a fokhagymákat átnyomjuk, fűszerezzük, majd alaposan összerázzuk. A szívsalátákat leveleire szedjük, majd a lazaczsíros serpenyőben átforgatjuk, míg meg nem pirul és kicsit össze nem esik.