Forrás: Freepik
Tökéletes pelyhes mogyoróvajas vajkrém mázzal
Ennek a sima és zamatos vajkrémnek az elkészítése nem csak hatalmas elégedettséget okoz, de gazdag és krémes finomságával bármelyik süteményt vagy cupcake-et ékesítheti.
Hozzávalók
- 1 csésze Vaj (szobahőmérsékleten)
- 1 csésze Krémes mogyoróvaj (próbáljuk meg nem a natúr fajtát használni, mert szétválhat és befolyásolhatja a vajkrém állagát).
- 4 csészék Porcukor
- 1⁄4 csésze Tejszínt
- 2 kanalak vanília kivonat
- Egy csipetnyi só
Eljárás
Kezdje a vaj krémesre és könnyűre verésével, egy lapátos mixerrel. Ez általában körülbelül 2 percet vesz igénybe. Úgy tapasztaltam, hogy szobahőmérsékletű vajjal kezdve könnyebb és gyorsabb elérni a kívánt könnyű és habos állagot.
Adja hozzá a krémes mogyoróvajat a keverőgéphez, és verje tovább. Addig keverjük, amíg sima keveréket nem kapunk. A kulcs az, hogy mind a vaj, mind a mogyoróvaj tökéletesen elkeveredjen.
Fokozatosan, csészénként adjuk hozzá a porcukrot. Itt egy kis trükk, ha a máz túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá tejszínt. Addig verjük, amíg minden simává nem válik és teljesen össze nem áll.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Ha hozzám hasonlóan gyakran sütögetsz, akkor tudod, hogy a só valójában fokozza az édességet és az ízeket. A keveréket ismét addig verjük, amíg teljesen sima nem lesz.
Most már kész a mogyoróvajas vajkrém. Azonnal rákenheted a süteményekre vagy cupcake-ekre, vagy légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod későbbi felhasználásra.