HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Tökéletes pelyhes mogyoróvajas vajkrém mázzal

Ennek a sima és zamatos vajkrémnek az elkészítése nem csak hatalmas elégedettséget okoz, de gazdag és krémes finomságával bármelyik süteményt vagy cupcake-et ékesítheti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 1 csésze Vaj (szobahőmérsékleten) Hozzáadott
  • 1 csésze Krémes mogyoróvaj (próbáljuk meg nem a natúr fajtát használni, mert szétválhat és befolyásolhatja a vajkrém állagát). Hozzáadott
  • 4 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 14 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 2 kanalak vanília kivonat Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdje a vaj krémesre és könnyűre verésével, egy lapátos mixerrel. Ez általában körülbelül 2 percet vesz igénybe. Úgy tapasztaltam, hogy szobahőmérsékletű vajjal kezdve könnyebb és gyorsabb elérni a kívánt könnyű és habos állagot.

2. Lépés

Adja hozzá a krémes mogyoróvajat a keverőgéphez, és verje tovább. Addig keverjük, amíg sima keveréket nem kapunk. A kulcs az, hogy mind a vaj, mind a mogyoróvaj tökéletesen elkeveredjen.

3. Lépés

Fokozatosan, csészénként adjuk hozzá a porcukrot. Itt egy kis trükk, ha a máz túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá tejszínt. Addig verjük, amíg minden simává nem válik és teljesen össze nem áll.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Ha hozzám hasonlóan gyakran sütögetsz, akkor tudod, hogy a só valójában fokozza az édességet és az ízeket. A keveréket ismét addig verjük, amíg teljesen sima nem lesz.

5. Lépés

Most már kész a mogyoróvajas vajkrém. Azonnal rákenheted a süteményekre vagy cupcake-ekre, vagy légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod későbbi felhasználásra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek