HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Bru-nO

Tökéletes sütőben fordítva sült steak

A fordítva sült steaknek kellemes a kérge és tökéletesen átsült, rózsaszínű a közepe. A steak ilyen módon történő sütése egy kicsit tovább tart, de teljesen megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 hüvelyk Vastag bélszín steak Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, összezúzva Hozzáadott
  • 2 ágak rozmaring Hozzáadott
  • 4 EL Vaj Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdje a steakek bőséges sózásával. A steaknek körülbelül 45 percig kell pihennie, hogy a só behatoljon a húsba és megpuhítsa azt. Mint valaki, aki kipróbálta és tesztelte ezt a módszert, nagyon ajánlom, hogy ne hagyja ki ezt a lépést, jelentős különbséget fog észrevenni az ízben.

2. Lépés

Melegítse elő a sütőt 135 °C-ra (275 °F), és helyezze a steaket egy peremezett sütőlapra állított drótrácsra. Süssük, amíg a belső hőmérséklet eléri a 125°F (52°C) értéket a közepesen átsütött húshoz, ez körülbelül 45 perc és egy óra között tart. Ebben a szakaszban a türelem a legfontosabb, a lassú és alacsony sütés biztosítja a tökéletes, széltől-peremig rózsaszínű eredményt.

3. Lépés

Amikor a steak már majdnem készre sült, egy serpenyőben kezdjen el melegíteni egy evőkanál olívaolajat, amíg enyhén füstölni nem kezd. Ha jó minőségű, nehéz aljú serpenyőbe fektet, az igazán segít megtartani a hőt, biztosítva az egyenletes pecsenyelét.

4. Lépés

Adja hozzá a steaket a fokhagymával, a rozmaringgal és a vajjal együtt a serpenyőbe. Pirítsa a steak mindkét oldalát, amíg barnára és ropogósra sül. A legjobb, ha a steaket a vajas keverékkel megöntözzük, hogy még ízletesebb legyen.

5. Lépés

Hagyja a steaket 10-15 percig pihenni, mielőtt felszeletelné. Ez lehetővé teszi, hogy a szaft újra eloszoljon a steakben, higgye el, ez jelentősen fokozza a szaftosságot és az ízt.

6. Lépés

A csontra merőlegesen szeletelje fel a legjobb textúra érdekében, tálalja fel, és ne felejtse el élvezni minden egyes szaftos, zsenge falatot!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új