HIRDETŐ
Töltött padlizsán hús nélkül

Töltött padlizsán hús nélkül

Zapekaný baklažán v rúre s mozzarellou a paradajkami.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 db Padlizsán Hozzáadott
  • 150 g száraz kenyér Hozzáadott
  • 100 g Reszelt mozzarella Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
  • 1 nagyobb paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 14 tk Paprika őrlése Hozzáadott
  • bazsalikom Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk és a belsejüket rácsosra vágjuk. Hájjal lefelé hagyjuk. Megkenjük olívaolajjal és megsózzuk. 180°C-ra sütjük a sütőben 40 percig.

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

2. Lépés

Közben tegyünk az edénybe régi kenyeret, és öntsünk rá egy kis vizet. Morzsoljuk össze a kenyeret az ujjainkkal, amíg sűrű pépet kapunk. Az felesleges vizet kinyomjuk a kenyérből.

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

3. Lépés

Kis kockákra vágjuk a paradicsomot, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot és tojást. Megszórjuk reszelt parmezánnal és egy részét a mozzarellának.

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

4. Lépés

Az sült padlizsán belsejét kanállal kivájjuk.

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

5. Lépés

A hagymát apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, sóval és fűszerekkel együtt. Mindent alaposan összekeverünk.

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

6. Lépés

A kész keverékkel megtöltjük a kikapart padlizsánokat és megszórjuk egy kis maradék mozzarellával. Visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

7. Lépés

Jó étvágyat!

Töltött padlizsán hús nélkül - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új