Töltött padlizsán hús nélkül
Zapekaný baklažán v rúre s mozzarellou a paradajkami.
Hozzávalók
- 2 db Padlizsán
- 150 g száraz kenyér
- 100 g Reszelt mozzarella
- 50 g parmezán
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- Só
- 1⁄4 tk Paprika őrlése
- bazsalikom
- 1 tojás
- 2 kanalak Olívaolaj
Eljárás
A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk és a belsejüket rácsosra vágjuk. Hájjal lefelé hagyjuk. Megkenjük olívaolajjal és megsózzuk. 180°C-ra sütjük a sütőben 40 percig.
Forrás: Youtube
Közben tegyünk az edénybe régi kenyeret, és öntsünk rá egy kis vizet. Morzsoljuk össze a kenyeret az ujjainkkal, amíg sűrű pépet kapunk. Az felesleges vizet kinyomjuk a kenyérből.
Forrás: Youtube
Kis kockákra vágjuk a paradicsomot, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot és tojást. Megszórjuk reszelt parmezánnal és egy részét a mozzarellának.
Forrás: Youtube
Az sült padlizsán belsejét kanállal kivájjuk.
Forrás: Youtube
A hagymát apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, sóval és fűszerekkel együtt. Mindent alaposan összekeverünk.
Forrás: Youtube
A kész keverékkel megtöltjük a kikapart padlizsánokat és megszórjuk egy kis maradék mozzarellával. Visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.
Forrás: Youtube
Jó étvágyat!
Forrás: Youtube