HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/O0q-ujxYErrC-ksTiL0v/67b18a5e0eef387d5e5eb9cc065d24.jpeg)
Töltött padlizsán
TÖLTÖTT PADLIZSÁN ➡️ Tudtad, hogy a padlizsán rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmaz és például vasban is gazdag? Pillanatok alatt ízletes nyári ebédet lehet belőle varázsolni 😉
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 padlizsán
- 1 mozzarella
- 2 The Onion
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g Rizs
- őrölt kurkuma
- só és bors
- Petrezselyem zöld
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az egész padlizsánt úgy vágjuk fel csíkokra, hogy a vékonyabb végénél összeérjenek. Megsózzuk és hagyjuk körülbelül 15 percig 'izzadni', hogy elveszítse keserű ízét.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/O0q-ujxYErrC-ksTiL0v/fc2537a5ed3f038e48673e9c7e6f7f.jpeg)
2. Lépés
Közben főzzünk rizst félpuhára egy csipet kurkumával.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/O0q-ujxYErrC-ksTiL0v/ed6fd2af1fbcfe07343fa4a895397b.jpeg)
3. Lépés
Felszeleteljük azokat a hozzávalókat, amelyekkel meg fogjuk tölteni az aubergint. Az aubergint leöblítjük hideg vízzel. A rizst áttesszük egy sütőtálba, ráhelyezzük az aubergint és beletöltjük a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét petrezselyemmel megszórjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/O0q-ujxYErrC-ksTiL0v/8e4e9d3486211f2dd959d6ef8b8570.jpeg)
4. Lépés
Sütjük 220°C-on kb. 30 percig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/O0q-ujxYErrC-ksTiL0v/2941512b184f3a42dfa4edf07a7cb4.jpeg)