HIRDETŐ
Töltött padlizsán
TÖLTÖTT PADLIZSÁN ➡️ Tudtad, hogy a padlizsán rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmaz és például vasban is gazdag? Pillanatok alatt ízletes nyári ebédet lehet belőle varázsolni 😉
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 padlizsán
- 1 mozzarella
- 2 The Onion
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g Rizs
- őrölt kurkuma
- só és bors
- Petrezselyem zöld
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az egész padlizsánt úgy vágjuk fel csíkokra, hogy a vékonyabb végénél összeérjenek. Megsózzuk és hagyjuk körülbelül 15 percig 'izzadni', hogy elveszítse keserű ízét.
2. Lépés
Közben főzzünk rizst félpuhára egy csipet kurkumával.
3. Lépés
Felszeleteljük azokat a hozzávalókat, amelyekkel meg fogjuk tölteni az aubergint. Az aubergint leöblítjük hideg vízzel. A rizst áttesszük egy sütőtálba, ráhelyezzük az aubergint és beletöltjük a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét petrezselyemmel megszórjuk.
4. Lépés
Sütjük 220°C-on kb. 30 percig.