HIRDETŐ
Töltött padlizsán

Töltött padlizsán

TÖLTÖTT PADLIZSÁN ➡️ Tudtad, hogy a padlizsán rengeteg ásványi anyagot, vitamint tartalmaz és például vasban is gazdag? Pillanatok alatt ízletes nyári ebédet lehet belőle varázsolni 😉

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 padlizsán Hozzáadott
  • 1 mozzarella Hozzáadott
  • 2 The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • őrölt kurkuma Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Petrezselyem zöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az egész padlizsánt úgy vágjuk fel csíkokra, hogy a vékonyabb végénél összeérjenek. Megsózzuk és hagyjuk körülbelül 15 percig 'izzadni', hogy elveszítse keserű ízét.

Töltött padlizsán - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Közben főzzünk rizst félpuhára egy csipet kurkumával.

Töltött padlizsán - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Felszeleteljük azokat a hozzávalókat, amelyekkel meg fogjuk tölteni az aubergint. Az aubergint leöblítjük hideg vízzel. A rizst áttesszük egy sütőtálba, ráhelyezzük az aubergint és beletöltjük a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, és a tetejét petrezselyemmel megszórjuk.

Töltött padlizsán - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Sütjük 220°C-on kb. 30 percig.

Töltött padlizsán - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új