HIRDETŐ
Forrás: Piotr Krzeslak from Getty Images
Tonhal steak
Serpenyőben elkészített ízletes tonhal steak receptje.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 darab Tonhal steakek
- 2 TK Szezám
- só és fekete bors ízlés szerint
- 2 gerezd Fokhagyma
- Csipetnyi chilipehely
- 2 EK Olívaolaj
- 2 darab Citromok
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tegye a tonhalszeleteket egy tálba. Ezután szórjuk meg őket sóval, borssal és zúzott fokhagymával.
2. Lépés
Szórjuk meg mindkét oldalukat szezámmaggal, és óvatosan nyomkodjuk le őket, hogy a szezámmag jól megtapadjon.
3. Lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk aranyszínűre a steak mindkét oldalát. Fontos, hogy időt szánjunk rá, hogy a steak szaftos maradjon - én inkább röviden, csak 2-3 percig sütöm mindkét oldalon.
4. Lépés
Vegye ki a serpenyőből, és tálalás előtt locsolja meg citromlével.