Forrás: Pixabay
Tortilla töltelék csirkemellből
Házi készítésű tortilla csirkével.
Hozzávalók
Az úton
- 600 g sima liszt speciális
- 1 tk Só
- 120 ml Olívaolaj
- 120 ml víz
- 1 evőkanál sütőpor
Hús
- 400 g csirkemell
- 2 EK olívaolaj
- 1 bal Gyros fűszer
Ízesítéshez
- Eszkozok
- Zöldségek
- Gyógynövények
Eljárás
Kezdjük az tésztakészítéssel. Tegyünk minden hozzávalót a robotgépbe és keverjük össze a tésztát. Sima és ruganyosnak kell lennie, hogy jól tudjunk vele dolgozni.
Tészta csomagoljuk be fóliával és hagyjuk kb. 15 percig állni. közben előkészítjük a húst. Apró szeletekre vágjuk. Adjunk hozzá olívaolajat és gyros fűszerkeveréket. Keverjük össze és hagyjuk pácolódni.
Amikor a tészta pihent, 10 azonos részre osztjuk. Mindegyik részt vékonyra nyújtjuk a meglisztezett deszkán. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük a forró, száraz serpenyőben.
A húst körülbelül 10 percig sütjük a serpenyőben, hogy kész legyen, de ne száradjon ki.
A tortillára húst teszünk, és ízlésünk szerint fűszerezhetjük, tatárszósszal, zöldséggel, friss fűszernövényekkel vagy citromlével.