Forrás: Pixabay
Tradícionális eredeti Gulyásleves marhahúsból
A gulyásleves egy igazi magyar tradicionális étel. Az eredeti gulyáslevest marhahúsból készítik, de léteznek változatai, ahol sertést, birkát vagy akár vadat is használnak. Ez a leves nagyon laktató és tele van ízekkel.
Hozzávalók
- 500 g marhalábszár vagy váll
- 2 Fej hagyma
- 2 Szál sárgarépa
- 1 Szál petrezselyemgyökér
- 1 Szál fehérrépa
- 2 szem krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek pirospaprika
- 11⁄2 l víz
- 2 ek zsír
- Só, őrölt bors
- 1 ek köménymag
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 50 g tarhonya
Eljárás
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a fokhagymát.
Beletesszük a kockára vágott marhahúst és addig pirítjuk, míg a húsfehérjék meg nem pirulnak.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát, majd a köménymagot.
Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott zöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, petrezselyemgyökeret) és a krumplit.
Fűszerezzük sóval, borssal, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük 2 órán keresztül.
Az utolsó 20 percben hozzáadjuk a tarhonyát.
Amikor a hús és a tarhonya is megpuhul, kész is a leves. Tálalhatjuk!