HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tradícionális eredeti Gulyásleves marhahúsból

A gulyásleves egy igazi magyar tradicionális étel. Az eredeti gulyáslevest marhahúsból készítik, de léteznek változatai, ahol sertést, birkát vagy akár vadat is használnak. Ez a leves nagyon laktató és tele van ízekkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhalábszár vagy váll Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 2 szem krumpli Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • Só, őrölt bors Hozzáadott
  • 1 ek köménymag Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 50 g tarhonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a fokhagymát.

2. Lépés

Beletesszük a kockára vágott marhahúst és addig pirítjuk, míg a húsfehérjék meg nem pirulnak.

3. Lépés

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát, majd a köménymagot.

4. Lépés

Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott zöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, petrezselyemgyökeret) és a krumplit.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük 2 órán keresztül.

6. Lépés

Az utolsó 20 percben hozzáadjuk a tarhonyát.

7. Lépés

Amikor a hús és a tarhonya is megpuhul, kész is a leves. Tálalhatjuk!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új