HIRDETŐ

Tradicionális magyar hentes tokány

Tradicionális magyar hentes tokány

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús comb Hozzáadott
  • lapocka Hozzáadott
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl húsleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A marhahúst kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál zsírt, és rádobjuk a húst. Közepes lángon körülbelül 10 perc alatt minden oldalát megsütjük.

3. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. A fokhagymát is hozzátesszük, megpároljuk.

4. Lépés

A vörösborral és a húslevessel felöntjük, és lassú tűzön fél óráig főzzük.

5. Lépés

A krumplit meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és további 20-25 percig főzzük.

6. Lépés

A lisztet egy kevés vízzel elkeverjük, és a tokányhoz adagoljuk. Rázogatjuk, hogy a szósz besűrűsödjön.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új