HIRDETŐ
Tradicionális magyar hentes tokány
Tradicionális magyar hentes tokány
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg marhahús comb
- lapocka
- 1 kg krumpli
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 2 dl húsleves
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A marhahúst kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk.
2. Lépés
Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál zsírt, és rádobjuk a húst. Közepes lángon körülbelül 10 perc alatt minden oldalát megsütjük.
3. Lépés
A hagymát finomra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. A fokhagymát is hozzátesszük, megpároljuk.
4. Lépés
A vörösborral és a húslevessel felöntjük, és lassú tűzön fél óráig főzzük.
5. Lépés
A krumplit meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és további 20-25 percig főzzük.
6. Lépés
A lisztet egy kevés vízzel elkeverjük, és a tokányhoz adagoljuk. Rázogatjuk, hogy a szósz besűrűsödjön.
7. Lépés
Tálaljuk melegen.