HIRDETŐ
Túrógombócok töltve eperrel és málnával, pirított zsemlemorzsás szórással és eperhabbal

Túrógombócok töltve eperrel és málnával, pirított zsemlemorzsás szórással és eperhabbal

Túrógombócok, melyeket eperrel és málnával töltünk, majd pirított zsemlemorzsával hintünk meg és eperhabbal koronázzuk meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A gombócra

  • 250 g Puha túró Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 50 g gríz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Eper Hozzáadott
  • málna Hozzáadott

A reszelő

  • 50 g morzsa Hozzáadott
  • 2 kanalak Eszözök Hozzáadott
  • 2 kanalak cukor ízlés szerint Hozzáadott

Eperhabra

  • 200 g Friss eper Hozzáadott
  • 2 kanalak Cukor Hozzáadott
  • 1 kanalak Citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. Galuska tészta előkészítése:

2. Lépés

Keverje össze a túrót, tojást, lisztet, grízt és sót egy tálban, amíg sima tészta nem keletkezik. Ha a tésztát közvetlenül a szabadban készíti, minden hozzávalót előre kimérhet és zárható tartályokban vihet magával.

3. Lépés

Hagyja a tésztát pihenni körülbelül 10 percig.

4. Lépés

2. Gombócok töltése és formázása:

5. Lépés

1. Készítsen kis lepényeket a tésztából, helyezzen bele mindenikbe egy darabka bacont és egy málnát, majd gondosan zárja be. Ezeket a lépéseket végezheti egy sima tiszta felületen vagy egy fából készült vágódeszkán.

6. Lépés

2. Alakítsa gömbölyű gombóccá ezeket a töltött tésztákat.

7. Lépés

3. Gombóc főzése tűzön:

8. Lépés

1. Töltsd meg a bográcsot vízzel, és akaszd fel a tűz fölé, vagy helyezd a grillrácsra.

9. Lépés

2. Amikor a víz elkezd forrni, helyezze bele a gombócokat. Főzze őket, amíg fel nem jönnek a felszínre (körülbelül 5-7 perc).

10. Lépés

3. A főzés után óvatosan vegye ki a gombócokat és hagyja lecsepegni.

11. Lépés

4. Zsemlemorzsa elkészítése serpenyőben:

12. Lépés

1. Olvassza fel a vajat közvetlenül a tűz fölött egy serpenyőben.

13. Lépés

2. Adj hozzá zsemlemorzsát, és keverd, amíg aranysárga színű nem lesz. Végül adj hozzá cukrot, és keverd össze.

14. Lépés

5. Eper-espuma készítése:

15. Lépés

1. A szamócát cukorral és citromlével pürésítjük. És felforraljuk.

16. Lépés

6. Tálalás:

17. Lépés

A kész dumplingokat forgassa meg pirított zsemlemorzsában.

18. Lépés

2. Rendezze el a gombócokat egy tányéron vagy fadobozon, és díszítse őket eperhabbal.

19. Lépés

Szolgálja fel azonnal, amíg a gombócok még melegek.

20. Lépés

Ezt a desszertet élvezheti a friss levegővel és a pattogó tűzzel, ami különleges hangulatot ad az étkezéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák