HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/uvslNjTVt0IUmR6czPt0/164cf8cf6e801f29c1497e7d7124f0.jpeg)
Forrás: AlexPro9500 from Getty Images
Túrós Fánk Sütőben Sütve
Egy klasszikus magyar desszert modern csavarral - a túrós fánk sütőben sütésével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Tészta
- 500 g túró
- 2 ks tojás
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 300 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
Topping
- 100 g porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A sütő előmelegítése 180 fokra.
2. Lépés
A túrót, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálban összekeverni.
3. Lépés
Hozzáadni a lisztet és a sütőport, majd alaposan összegyúrni.
4. Lépés
Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazni a tésztából kis halmokat.
5. Lépés
A fánkokat 15-20 percig sütjük, vagy amíg aranybarná válnak.
6. Lépés
Hagyjuk a fánkokat kihűlni, majd szórjuk meg őket porcukorral.
7. Lépés
Tálaljuk mézzel, lekvárral vagy simán, és élvezzük a finom, otthon készített túrós fánkot!