HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Vadnyúl vadász módra

Aki egy kis különlegességre vágyik, mindenképpen tesztelje le azt az erdélyi receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 60 ml olaj Hozzáadott
  • 1 ks vadnyúl Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 ks közepes murok Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek paradicsomsűrítmény Hozzáadott
  • 50 ml Konyak Hozzáadott
  • 350 ml száraz vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy fazékban olajon kérgesre pirítjuk a megtisztítitt nyulat. Hozzákeverjük az apróra vágott a vöröshagymát és a felkockázott murok illetve petrezselyemgyökér darabokat. Kevergetés közben megpuhítjuk a zöldségeket.

2. Lépés

A lábasba szórjuk a isztet és 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk nehogy megégjen. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a paradicsompürét is, ezeket keverjük össze. Ezután meglocsoljuk konyakkal és flambírozzuk (várjuk meg míg elalszik a láng). Utána öntsük rá a vörösbort, a fél liter vizet és dobjuk bele a babér leveleket. Sózzuk borsozzuk, fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük a húst.

3. Lépés

Ha megpuhultak a húsok (villával tudjuk ellenőrizni), akkor vegyök ki a húsokat a fazékból és szürjük át a levét. A leszűrt lébe tegyük vissza a nyulat és még egyszer főzzük össze. Krumpligombóccal vagy friss kenyérrel is nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új