Forrás: Youtube
Vadnyúl vadász módra
Aki egy kis különlegességre vágyik, mindenképpen tesztelje le azt az erdélyi receptet.
Hozzávalók
- 60 ml olaj
- 1 ks vadnyúl
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 ks közepes murok
- 2 ks petrezselyemgyökér
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek paradicsomsűrítmény
- 50 ml Konyak
- 350 ml száraz vörösbor
- 500 ml víz
- 3 ks babérlevél
- só
- bors
Eljárás
Egy fazékban olajon kérgesre pirítjuk a megtisztítitt nyulat. Hozzákeverjük az apróra vágott a vöröshagymát és a felkockázott murok illetve petrezselyemgyökér darabokat. Kevergetés közben megpuhítjuk a zöldségeket.
A lábasba szórjuk a isztet és 1-2 percig pirítjuk, de ügyeljünk nehogy megégjen. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a paradicsompürét is, ezeket keverjük össze. Ezután meglocsoljuk konyakkal és flambírozzuk (várjuk meg míg elalszik a láng). Utána öntsük rá a vörösbort, a fél liter vizet és dobjuk bele a babér leveleket. Sózzuk borsozzuk, fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük a húst.
Ha megpuhultak a húsok (villával tudjuk ellenőrizni), akkor vegyök ki a húsokat a fazékból és szürjük át a levét. A leszűrt lébe tegyük vissza a nyulat és még egyszer főzzük össze. Krumpligombóccal vagy friss kenyérrel is nagyon finom.